Fényszóró polírozás Budapest 16. kerület

Megosztás

Kedvező árú fényszóró polírozás Budapest 16. kerületében

Kedvező árú autólámpa szerelés és fényszóró polírozás a XVI. kerületben. A fényszóró polírozást szükségessé teszi, hogy egy idő után a műanyag lámpabúrák bemattulnak, elveszítik fényességüket, megkarcolódnak. Ez az elváltozás többnyire a nap UV sugárzásának, a hőhatásnak és az oxidációnak tulajdonítható. Azonban ez több, mint egy kis „kozmetikai” hiba. A matt lámpabúrák komoly veszélyt jelentenek a biztonságra, különösen éjszakai vezetés közben. Mérések alapján egy besárgult lámpa hatásossága akár 70-80%-kal is csökkenhet. Ezen kívül előfordulhat, hogy járművét matt lámpabúrákkal nem engedik át a műszaki vizsgán.

Autólámpa javítás

Jelen pillanatban két opció közül választhat:- fényszóró csere (bontott vagy új utángyártott ,esetleg gyári fényszóró beépítés ,de ezek mindegyike drágább mint a fényszóró felújítás) – vagy fényszóró polírozás. A fényszórók cseréje igen költséges, és sok időt is vehet igénybe,ráadásul az utángyártott fényszórók vetített képe nem mindíg megfelelő, míg a fényszóró polírozás okosabb, költséghatékonyabb módszer. Karcos fényszóró javítása is megoldható.

Kollégáimmal profi megoldást kínálunk. Az elérhető legprofibb termékekkel, legmodernebb műszaki megoldásokat használva végezzük a lámpabúra polírozását, így biztosítva fényszóróinak a hosszú idejű fényességet, tisztaságot, ellenállóságot a különféle hatások ellen, Önnek pedig láthatóságot és védelmet kölcsönöz.

Ha szaktanácsot adhatunk önnek, forduljon hozzánk bizalommal, segítünk meghozni a legjobb döntést.

fényszóró polírozás 16. kerület

Szakszerű és profi fényszóró felújítás csiszolással

A mai modern autóknak már sokféle típusú, teljesítményű és formájú fényszórójuk van, de mindegyikben van egy közös dolog: akár halogén, akár xenon, akár LED fényszórók, külső burkolatuk ugyanabból a polikarbonátból készül. Ennek a műanyagnak számos jó mechanikai tulajdonsága van (pl. rendkívül tartós, hő- és karcálló), így nem csoda, hogy a különböző iparágakban különböző célokra alkalmazzák. A pozitív szempontok mellett azonban sajnos az is várható, hogy többek között a felület az UV-sugárzás miatt idővel matt és átláthatatlan lesz, ami azt jelenti, hogy a fény nagy részét elnyeli az autó lámpa.

Ebben a helyzetben vadonatúj akár emelt fényerejű izzók is vásárolhatók ,valamint a fényszórók cseréjét követő beállítással is javítható az állapot. Ugyanakkor nem feltétlenül kell kicserélnie a fényszórókat, mivel megoldást is kínálunk a felújításra. Az optimális végeredmény elérése érdekében azonban mindenképpen érdemes ezt a folyamatot szakemberre bíznia, aki rendelkezik a megfelelő ismeretekkel, tapasztalattal és eszközökkel.

Műanyag fényszórók előnyei

 • Speciálisabb formák készíthetők, gondoljon egy korszerű autó fényszóróra, amelyet nem lehet üvegből előállítani.
 • Specifikusabb formatervezési formák készíthetők.
 • Nem olyan érzékeny, mint az üveg fényszórók.
 • Nagyobb felületű lámpák készülhetnek.
 • A balesetek megelőzése szempontjából kevésbé veszélyes, mint az üveg fényszórók.

Műanyag fényszórók hátrányai

 • Kevésbé ellenálló olyan vegyszerekkel, mint például a mosófolyadékok (sok autóban van fényszórómosó is)
 • A rovarirtó vegyi anyagok korrozív hatásai fokozottan érvényesülnek.
 • A napfény ultraibolya hatása jobban károsítja.
 • Magas hőmérsékletre melegszik.
 • Nincs olyan műanyag vagy polikarbonát, amely szereti a vegyszereket, a magas hőmérsékletet, az erős UV-sugárzást és a levegőben lévő porrészecskék homokfúvó hatását. Ennek oka az volt, hogy néhány év után teljesen tompa fényszórók jelentek meg, amelyek elvesztették fényességét és megkarcolódtak.

Amikor ez megtörténik (igaz az évek során), a láthatóság már nem biztosított az autónknál. A matt fényszórók nagy veszélyt jelentenek saját magunk és mások, valamint családtagjaink vagy utasunk biztonságára. Különösen éjszaka esős időben szinte semmit sem látunk, és zavarjuk a közeledő utasokat is, mert a fény megtört a matt, karcos, megsárgult fényszórónkon.

A matt fényszóró akár 70-80%-kal is csökkentheti a fényszórók hatékonyságát, és nem utolsósorban autónk nem felel meg a műszaki vizsga követelményeinek.

Fényszóró polírozás előtte-utána képek

Műhelyünkben gyakran végezzük az autók fényszóróinak felújítását. Az egyik ilyen munka során fotóztuk az alábbi képet:

autólámpa csiszolás

Autólámpa polírozási módszerek

Mi is történik fényszóró polírozáskor?

Habár a műanyag lámpabúra sok előnyös paraméterrel rendelkezik, van egy hátránya, ez pedig az, hogy az idő elteltével az oxidáció, napsugárzás, hőmérsékletingadozás megváltoztatja a fényszóró felületének fizikai tulajdonságát.

A gyári lámpákon van még ultraibolya sugárzás ellen védő réteg, amely nagyban megóvja a lámpákat a környezeti behatásoktól. Ahogyan említettem, idővel sajnos ez a folyamat lezajlik. Ám szerencsére a probléma könnyen kiküszöbölhető a lámpák polírozásával, ami a legtöbb esetben ideális választás.

A polírozás során megszüntetjük az oxidációt, és egy új UV álló réteggel látjuk el a fényszórókat.

A fényszórók helyreállítása eredeti állapotukba nem csupán a jármű esztétikai megjelenését fokozza, hanem, ami még sokkal lényegesebb, biztonságot ad az autóban ülőknek azáltal, hogy helyreállítjuk a lámpák azon képességét, hogy a kocsi előtt haladó tárgyakat megfelelően világítsa meg.

Polírozáskor a lakkozást követően öt hét száradási idő elteltével minden esetben fóliázni kell a fényszórókat,hogy a menetszéllel érkező homokszemcsék ne sértsék fel a lakkréteget ,ha ez elmarad rövid idő után a lakkréteg leválhat.

Lakkozás

 • 7 lépcsőben történő polírozás végén kétkomponensű lakkot viszünk fel
 • Nagyszerű UV védelem
 • Elérhető árú eljárás
 • Hosszú távú hatás
 • 60 perc szükséges az elvégzéséhez(érdemes egy éjszakát száradni hagyni a lakkot mielőtt forgalomba megyünk az autóval)

Miért érdemes políroztatni a fényszórót?

A fényszóró polírozás alkalmával óvjuk a környezetet, mivel nem hozunk létre felesleges hulladékot. Így ez környezetbarát módszer. Megmarad a gyári fényszórónk a gyári ár töredékéből.

A fényszóró polírozás előnyei

 1. Nagy mértékben növeli a megfelelő láthatóságot vezetés közben
 2. Megszépíti járművének esztétikai megjelenését, ezáltal növelve értékét
 3. Segíti járművének eladhatóságát
 4. Szükségtelenné teszi a drágább cserét
 5. Levizsgáztathatja az autót

Előzetes egyeztetés után tudjuk vállalni a fényszóró polírozását a XVI. kerületben.

Szólj hozzá!